Auto rijles, theorie leren en theorie examen

Om goed voorbereid te zijn op het theorie examen en je slagingskans te verhogen, hebben wij een up to date iTheorie cursus. Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk en leerzaam. De opleiding bestaat uit een compleet digi-lesboek met maar liefst 50 theorie-examens, 100 geanimeerde lesfilms over gevaarherkenning en meer dan 60 instructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen zonder enige tijdslimiet

Examen oefenen

Denk je genoeg gestudeerd te hebben en ben je (al) klaar voor het theorie examen? Dan kun je online ook een theorie examen oefenen of de verkeersborden oefenen.

Het theorie examen wordt afgenomen door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).Voor het examen heb je een geldige legitimatie nodig.

Wie theorie-examen wil doen kan dan alleen doen door te reserveren via de reserveringswebsite van het CBR. Helaas kun je dus niet meer zomaar binnen stappen.

Theorie-examen kun je op verschillende tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Hier in de buurt is dat Utrecht, Leusden of Amsterdam.

Voor het volgen van lessen moet je minimaal 16,5 jaar zijn

Om praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) te mogen doen, moet je eerst het theoriecertificaat B hebben behaald. Voor het volgen van lessen moet je minimaal 16,5 jaar zijn. Als je  zeventien jaar wordt mag je praktijkexamen doen (2-to-Drive).

In de praktijk blijkt dat de slaagkans door een tussentijdse toets toeneemt. Je moet wel een theoriecertificaat B hebben om de toets te kunnen doen.

De toets is een rijtest met een CBR examinator, die verloopt als een echt examen. Bij de opleiding voor het praktijkexamen kun je vorderingen testen met een tussentijdse toets. Het is een goede gelegenheid om vast te wennen aan het rij examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Je kunt vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen, als je deze tijdens de tussentijdse toets goed uitvoert.

Theorie kosten

 • Kijk voor de (theorie)kosten op de prijslijst

  Reserveer nu je examen

  Machtig je rijschool met DigiD.

  Voordat je rijschool een tussentijdse toets of een praktijkexamen kan aanvragen voor je, moet je daar toesteming voor geven. Dit doe je met een machtiging. Zie hiervoor onderstaande links:

  Je praktijk-examen wordt afgenomen bij het CBR in Eemnes.

  Met één van onze rij-opleidingen investeer je niet alleen in je eigen veiligheid, maar je investeert ook in de veiligheid van andere verkeersdeelnemers.

  – Autorijschool TOP

  Rijles cadeau €45

  Ken je iemand die je graag wilt verrassen? Zomaar, voor verjaardag, afscheidscadeau, welkomstcadeau of andere gelegenheid.

  We komen op het afgesproken tijdstip voor zijn of haar deur aanrijden (eventueel zit jij al achterin). Neemt diegene een pakket af, dan krijgt diegene het door jou betaalde bedrag in mindering op de prijs van een rijles pakket naar keuze.

  Proefles €45

  • Opgehaald worden op een locatie in Hilversum e.o.

  • En afgezet worden op een locatie in Hilversum e.o.

  • Zelf bepalen of Autorijschool TOP ook voor jou werkt

  • Uitsluitend voor beginnende leerlingen

  • Proefles voor schakel auto en NIET VOOR DE AUTOMAAT
  • Een proefles kost €45,=

  Maak je keuze: